Pasta

Pastatork.

Så hittade jag ett nytt användningsområde för mitt
"inte längre så roliga" knivställ!

Hittade ett tramsigt lätt recept på pasta från vår kända,
ungdomliga kock ifrån England. Har provat andra recept förut
men aldrig något såhär enkelt och jag tror att det är just det som
kan få en att faktiskt göra sin egen istället för att köpa.
Durum mjölet är bra för att det innehåller mycket gluten.
Receptet räcker till 2 personer.

Pastadeg

2 st ägg
200 gram durum mjöl
lite salt
lite olivolja

Blanda allt till en slät och smidig deg
Låt vila i kyl 1 timme
Dela i 2 delar
Kavla ut så tunt du kan på mjölad plats
Skär och forma till önskad pastasort
Om du inte ska koka pastan direkt, låt den torka
lite och förvara i tät burk i kyl

Gott med Oliver....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar