Pizzabullar


Kombinationen mat, strand och en 1:årig son visade sig
vara en utmaning i sommar.
Sagt och gjort, pizzabullar....

Degen

350 g vetesurdeg
20 g jäst
180 g vatten
80 g grekisk yoghurt
330 g vetemjöl
330 g rågsikt
45 g socker
1 g oregano (2 msk)
75 g smör
5 g salt

Inget annorlunda med denna degen gentemot det vanliga köret,
använd rumstempererat smör och tillsätt saltet på slutet.
Det vet ni...
Om inte, kolla gamla recept...

Jäs 1 timme

Fyllningen

Jag valde att göra en köttfärsfyllning med morot och gott om lök...
variationen är lika lång som alla sveriges pizzamenyer!
Glöm inte osten bara...!

Första bilden på nya köket i nya huset...

Jag delade degen i två och kavlade ut dem till plåtstora.
Smetade på fyllningen och rullade ihop med hjälp
 av en degskrapa.




Skar varje i 16 bitar...


Lägg på plåt och strö ost över.


Jäs 1 timme eller så, dubbel storlek...


Pang in i ugnen på 175 grader i  c:a 20 min...

Klart...

Åts inte bara av Noah 1 år utan även av Patrik 41 år,
 Daniel 31 år och Ebba 1 år!

3 kommentarer:

  1. äntligen något nytt då !
    mm, det ser gott ut, hahah ;D
    hahah, smaskens då ska man äta det när det är fredagsmyss, hahahha ..
    vi har ju väntat länge på dina nya recept, hahah, det var ju ändå länge sedan. x'D

    SvaraRadera
  2. Jaha då var det inget nytt recept än, nu blir jag ledsen och går o lägger mig .. ;'(
    hahah, nu får man mardrömmar ..
    godnatt. ;(

    SvaraRadera
  3. Ledsen "Anonym"... Snart ska du se, snart...

    SvaraRadera