Så här tycker jag om att börja min lördagsmorgon och resten
av familjen klagar inte! Perfekta att kalljäsa över natten så att
man bara skjutsar in dem i ugnen på morgonen.
Om du vill kalljäsa dem sätter du in hela plåten
av familjen klagar inte! Perfekta att kalljäsa över natten så att
man bara skjutsar in dem i ugnen på morgonen.
Om du vill kalljäsa dem sätter du in hela plåten
i kylen efter du har rullat dem till bullar. På morgonen tar
du ut dem precis efter du har slått upp ögonen och
fått på tofflorna. När bullarna känns mjuka och
rumstempererade kan du fortsätta i receptet.
du ut dem precis efter du har slått upp ögonen och
fått på tofflorna. När bullarna känns mjuka och
rumstempererade kan du fortsätta i receptet.
Fördegen kan man utesluta, men den ger resultat.
Fördeg
200 gram vatten
12 gram jäst
360 gram vetemjöl special
8 gram salt
Blanda allt utom saltet
Kör på medelhastighet i 10 minuter
Tilsätt saltet
5 minuter på hög hastighet
Häll i bunke, plasta och in i kylen
Låt den stå i 24 timmar...
...eller bara över natten om du har planerat dåligt...
1 st fördeg
30 gram jäst
500 gram vatten
500 gram vetemjöl special
450 gram manitoba cream
1 st äggula
10 gram honung
25 gram smör
20 gram salt
Blanda allt utom saltet
Kör på lägsta hastighet i 10 minuter
Tilsätt saltet
Hög hastighet i 10 minuter
Gör ett glutentest
Lägg i inoljad plastlåda med lock
Vik den ett par gånger
Jäs i 30 minuter
Stöt ihop degen lite lätt
Jäs i 30 minuter
Stjälp upp degen på mjölad bänk
Dela den i två
Rulla ut halvorna med mjölade händer
Dela rullarna i 8 lika stora bitar
Rulla till bullar
Sätt ugnen på 230 grader
Jäs till dubbel storlek under handduk
Tar c:a 50 minuter
Sätt in bullarna och spruta in rikligt med vatten
Sänk ugnen till 200 grader efter 5 minuter
C:a var 10:e minut öppna luckan och spruta in vatten
De tar 20-25 minuter
Ut med dem ur ugnen och spruta vatten på dem
God Morgon!
Bullarna på bilden är penslade med ägg, men det kan
man variera. Penslar man inte dem får de en väldigt spröd yta.
Om du penslar dem med vatten efter
rullningen kan du doppa dem i vallmo eller sesamfrön.
man variera. Penslar man inte dem får de en väldigt spröd yta.
Om du penslar dem med vatten efter
rullningen kan du doppa dem i vallmo eller sesamfrön.
Eller bara släng mjöl på dem och strunta i att spruta in
vatten under bakningen så får du lite
vatten under bakningen så får du lite
mer källarfranska känsla över dem. OST ska man ju
såklart ha på!!! Ostbullar e ju dem bästa!
Nu måste jag ändra hela receptet...
såklart ha på!!! Ostbullar e ju dem bästa!
Nu måste jag ändra hela receptet...
Näe, får bli nästa gång...
Ja, jag säger då de...Eleonore kan ju skratta sig lycklig av att få denna lyx på lördagsmorgonen!
SvaraRaderaRolig blogg, du har inte tänkt att sadla om till bagare?
Men du, skriv recepten så vi "vanliga" utan våg kan göra bullarna....syftar till dl-mått istället för gram!
Hoppas allt är bra annars!
Kram från Pampen
Ska maila receptet till Kent =)
SvaraRaderaPampen: Du får en för under 200 hundringen... Det är värt det!
SvaraRaderaAnna: Gör det, och be han besöka för fler "tidiga lördagsmorgons recept!"....